Aivar van de Wiel en Tim Leferink van het Team Leferink zijspancrossteam. (foto: Ilsa Photography)

S01E09: Het jongste duo in het WK zijspancross

    

Wachten tot de start van het seizoen

Waar 2020 een verloren seizoen was, zijn de voortekenen voor 2021 inmiddels wel wat beter. Voor het nieuwe duo staan deze maanden vooral in het teken van elkaar leren kennen en van elkaar leren.

Op auditie

Aivar van de Wiel voegde zich als bakkenist bij Tim Leferink, maar had ook andere opties. Dit maakte dat de jonge passagier uit Berlicum op auditie mocht bij twee stuurmannen en zodoende zelf mocht kiezen bij wie hij op wilde stappen. Hoe dit in zijn werk gaat en waar je bij elkaar op let tijdens zo’n eerste kennismaking, vertelt Aivar uitgebreid.

We are family

Zijspancross is vaak een familie aangelegenheid en dat is bij deze twee niet anders. Waar Aivar een vader en een opa heeft die eerder bakkenisten,  stond er bij Tim al een zijspan klaar voordat duidelijk was of er een jongen of een meisje geboren werd. Ook zou Tim graag over een paar jaar met zijn broertje in het WK willen rijden.

Heb jij vragen voor De Crosscast? Mail die dan naar vraag@decrosscast.nl. Suggesties voor een gast of onderweg? Mail dan naar mail@decrosscast.nl. Vergeet De Crosscast ook niet te volgen op FacebookInstagram en Twitter!

Benieuwd naar de andere afleveringen? Check deze hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *