Ken Roczen, Team HRC, wint de vijfde race van het seizoen in Indianapolis. (Beeld: Feld Entertainment Inc.)

S01E06: Wordt 2021 het jaar van Ken Roczen?

    

Strijd tussen Webb en Roczen

Ken Roczen is vooralsnog de te kloppen man. De Honda-rijder won drie races op rij in Indianapolis en greep daarmee de macht in de titelstrijd. Met twee zeges in Orlando kwam Cooper Webb echter goed terug. Inmiddels bedraagt het verschil nog zes punten en lijkt een spannende strijd in de maak tussen de kampioen van 2019 en de kopman van Honda. Het is Honda tegen KTM, Europa tegen Amerika en toch ook wel een beetje Good tegen Bad, afhankelijk van aan wiens kant je staat.

Gedoe met achterblijvers

Het lijkt erop dat achterblijvers meer dan ooit een rol spelen in de races. Wij vragen ons af hoe dat toch komt en hoe dat beter kan worden opgelost in de toekomst. Zo hebben we het over de kortere rondetijden en een afvalsysteem.

Air Shocks van KTM

De ‘nieuwe’ luchtvering van de diverse machines die gelieerd zijn aan KTM (ook GasGas en Husqvarna) zijn een hot topic in Amerika. Toch zijn er ook rijders die weer terugwisselen naar de oude vering, waaronder KTM’s beste troef Cooper Webb. Hoe zit het precies met die luchtvering en gaan we die komend seizoen ook in de MXGP zien?

Heb jij vragen voor De Crosscast? Mail die dan naar vraag@decrosscast.nl. Suggesties voor een gast of onderweg? Mail dan naar mail@decrosscast.nl. Vergeet De Crosscast ook niet te volgen op FacebookInstagram en Twitter!

Benieuwd naar de andere afleveringen? Check deze hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *