S01E03: Marc de Reuver over zijn rol als trainer

de invloed van covid-19

Door de coronacrisis eindigde het seizoen later dan anders en dus ziet de voorbereiding er ook iets anders uit. “Uiteindelijk heeft het seizoen heel erg lang geduurd en als je elkaar zo vaak ziet in zo’n korte tijd wordt je elkaar ook wel even zat”, zegt De Reuver die gekscherend aangeeft dat hij zijn rijders even niet hoefde te zien. “Het seizoen gaat ook laat van start en dus zullen we in januari nog vooral endurancetrainingen in Nederland rijden.”

Herkansing in mantova

De Reuver kiest er dit seizoen voor om zijn rijders ook in Mantova te laten starten, in het Italiaanse kampioenschap. “Ik heb twee of drie rijders die daar voor een herkansing moeten gaan. Dat ging niet helemaal goed”, hoopt de trainer dat zijn pupillen het verleden snel achter zich kunnen laten door een goede race te laten zien.

iedere rijder zijn eigen uitdaging

Jeugdige rijders zijn nog goed te kneden en dat is maar goed ook. De Reuver denkt te weten waar zijn rijders in moeten groeien. “Roan zijn snelheid is gewoon top, kan ik niets over zeggen, maar hij moet het nog leren afmaken. Mathys is gewoon snel maar moet weten wanneer hij te hard gaat. Mikkel heeft het nu vier jaar op zijn manier gaan, dat werkt niet. Nu gaan we het op mijn manier doen.”

Heb jij vragen voor De Crosscast? Mail die dan naar vraag@decrosscast.nl. Suggesties voor een gast of onderweg? Mail dan naar mail@decrosscast.nl. Vergeet De Crosscast ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter!

Benieuwd naar de andere afleveringen? Check deze hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *