Justin Barcia met de kopstart in Houston in 2018 (Beeld: Feld Entertainment)

S01E02: Preview WK Supercross (XXL)

de magie van supercross

Supercross is veel meer dan de ‘mickey mouse’-variant van het motorcross dat we in Europa zo goed kennen. Het is een geheel andere tak van sport met zijn eigen specialismes en dus ook weer andere rijders die boven komen drijven. “Het mooie aan supercross is natuurlijk het spektakel, het vuurwerk en de fans”, zegt Niek hierover. “Wat supercross ook voor heeft op de rest is dat het eigenlijk de openings is van het crossjaar”, voegt Marco toe. Volgens host Tim Gerth is er nog een andere belangrijke factor: “Anders dan in de outdoors is er bij supercross altijd maar één, vrij korte, race. Je moet het allemaal direct laten zien en kan niks laten liggen.”

voorspelling: wie leidt er na ‘indianapolis’?

De preview blikt vooruit op de start van het seizoen en wie als sterkste begint aan het seizoen. Zowel Niek als Marco doen een voorspelling over wie de eerste zege pakt én wie na het eerste deel van het seizoen de ranglijst aanvoert.

NIEK

Marco

Top 3 Houston I (450)

1. Justin Barcia 1. Justin Barcia
2. Cooper Webb 2. Ken Roczen
3. Chase Sexton 3. . Cooper Webb

Top 3 na Indianapolis (450)

1. Ken Roczen 1. Cooper Webb
2. Cooper Webb 2. Eli Tomac
3. Justin Barcia 3. Adam Cianciarulo

welke mxgp-rijder zou hoge ogen gooien in het wk supercross?

Tot slot discussiëren we over waarom MXGP-rijders steeds minder vaak de overstap maken naar de Amerikaanse stadioncross. Naar aanleiding van een grap van de fanclub van Jorge Prado, kwam een gerucht naar buiten dat de Spanjaard de eerste negen rondes mee zou rijden. Het bleek niet waar, maar toch is het interessant om te fantaseren hoe het zou lopen als de jonge KTM-rijder het wel zou doen.

Dat en meer hoor je in De Crosscast. Meer weten over het WK Supercross? Wij hebben alle info voor je op een rijtje gezet. Je vindt deze hier.

   

Heb jij vragen voor De Crosscast? Mail die dan naar vraag@decrosscast.nl. Suggesties voor een gast of onderweg? Mail dan naar mail@decrosscast.nl. Vergeet De Crosscast ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter!

Benieuwd naar de andere afleveringen? Check deze hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *